Thumbnails driving me nuts...

General discussion about the media server. Feature requests. Hints, tips and tricks.
Locked
YankeeFan
Posts: 6
Joined: Mon Sep 19, 2011 6:00 pm
AV Hardware: Twonky 6.0.34
Twonky Manager running on PC

Thumbnails driving me nuts...

Post by YankeeFan » Mon Sep 19, 2011 6:07 pm

I'm running Twonky 6.0.34 on a Linux box, and have the following folder structure:

+--- Folder 1
|
+--------Folder.jpg
|
+-------- Video 1.mkv
+-------- Video 1.jpg
|
+-------- Video 2.mkv
+-------- Video 2.jpg
|

When browsing media by folder using TwonkyManager on a Windows PC, I see the thumbnail from the "folder.jpg" at the top level. When I click on that folder, for "Video 2", I see the thumbnail from "Video 2.jpg", but for "Video 1", I see the thumbnail from the "folder.jpg". I've tried renaming Video 1.mkv and jpg to something else, tried re-creating the database, and re-scanning the content, but it still displays the wrong jpeg file for Video 1. Someone please tell me what I'm doing wrong here?? :?: :?: :?:

Twonky_Rick
Posts: 3816
Joined: Wed Nov 19, 2008 1:59 am
AV Hardware: Samsung 650 Series TV (2010), 4.5TB HP MediaSmart server with 100,000 songs, 5) AT&T U-Verse STB, CE form-factor Media Center PC and 6 other networked PCs running TwonkyManager, 2 Sonos ZP80, Sonos S5 speaker, Apple TV (running XBMC), Roku Soundbridge, X-Box 360, Sony PS3, Kodak 10" Wireless Photo Frame, iPhone with PlugPlayer software, Sonos CR-100.
Location: San Diego
Contact:

Re: Thumbnails driving me nuts...

Post by Twonky_Rick » Fri Sep 23, 2011 10:14 pm

We're looking into this. Thanks for reporting this.

I'll let you know if we come up with a solution or workaround.

- Rick
Follow me on Twitter! mostlytech1
Checkout my blog: http://mostly-tech.com/

Twonky_Rick
Posts: 3816
Joined: Wed Nov 19, 2008 1:59 am
AV Hardware: Samsung 650 Series TV (2010), 4.5TB HP MediaSmart server with 100,000 songs, 5) AT&T U-Verse STB, CE form-factor Media Center PC and 6 other networked PCs running TwonkyManager, 2 Sonos ZP80, Sonos S5 speaker, Apple TV (running XBMC), Roku Soundbridge, X-Box 360, Sony PS3, Kodak 10" Wireless Photo Frame, iPhone with PlugPlayer software, Sonos CR-100.
Location: San Diego
Contact:

Re: Thumbnails driving me nuts...

Post by Twonky_Rick » Thu Feb 02, 2012 12:59 am

This issue cannot be reproduced with the latest version of TwonkyServer 7.0. Each video clip shows the correct album art, according to the corresponding jpg image available for each video clip. We'll be posting a new TwonkyServer 7.0 in the forum in the next few weeks. Could you please retest with it, and let us know if it does not fix your problem?

TEST SETUP:
TwonkyManager 3.0, (TwonkyServer 7.0.3rc2)
Running on : Windows XP Pro SP3, Windows 7 Ultimate 64 bits

- Rick
Follow me on Twitter! mostlytech1
Checkout my blog: http://mostly-tech.com/

YankeeFan
Posts: 6
Joined: Mon Sep 19, 2011 6:00 pm
AV Hardware: Twonky 6.0.34
Twonky Manager running on PC

Re: Thumbnails driving me nuts...

Post by YankeeFan » Mon Apr 23, 2012 10:49 pm

I just installed version 7 and now the the proper jpgs are being displayed for each mkv file. I still have not figured out how to make Folder.jpg work. For each folder displayed, instead of getting the Folder.jpg, get a gray box...

User avatar
phibertron
Posts: 1566
Joined: Sun Jan 30, 2011 5:52 pm
AV Hardware: Hardware
========
WHS - HP Ex495
PS3
XBOX 360
iTouch - Gen 2 and Gen 3
PSP - 3000

Encoders
========
Handbrake
x264
ffmpeg
mencoder

Tagging
======
mp3tag

Re: Thumbnails driving me nuts...

Post by phibertron » Mon Apr 23, 2012 11:43 pm

are you refering to the big grey boxes in the web interface?
viewtopic.php?f=2&t=10627
viewtopic.php?f=2&t=9353
viewtopic.php?f=2&t=9408
viewtopic.php?f=2&t=9416
viewtopic.php?f=2&t=9424
viewtopic.php?f=2&t=9364
viewtopic.php?f=2&t=9497

YankeeFan
Posts: 6
Joined: Mon Sep 19, 2011 6:00 pm
AV Hardware: Twonky 6.0.34
Twonky Manager running on PC

Re: Thumbnails driving me nuts...

Post by YankeeFan » Tue Apr 24, 2012 3:42 am

phibertron wrote:are you refering to the big grey boxes in the web interface?

Yes, big gray boxes in the web interface --and-- empty folder icons on the WD TV Live plus screen...

User avatar
phibertron
Posts: 1566
Joined: Sun Jan 30, 2011 5:52 pm
AV Hardware: Hardware
========
WHS - HP Ex495
PS3
XBOX 360
iTouch - Gen 2 and Gen 3
PSP - 3000

Encoders
========
Handbrake
x264
ffmpeg
mencoder

Tagging
======
mp3tag

Re: Thumbnails driving me nuts...

Post by phibertron » Tue Apr 24, 2012 7:01 pm

In my experiences, there are very very few devices that will disaply thumbnails for folders
for ex: the ps3, xbox, and many others, just use there own icon for that

However, I do have a dlna client on my iphone/ipad that does show the thumbnails for folders
But this is dependant on if in the navtree I have albumart='1' set on those containers
and furthermore, if it is set, there are two conditions I have seen happen

1.
if the items in the folder have no embedded artwork, and there are no jpegs for any of the items
it will use the folder,jpg

2.
If any of of the items have embedded artwork or there jpegs for any of the items
folder.jpg will not be used, and it typically uses the first item in the list for what thumbnail to use

As for the web interface, youll notice that the my.twonky.com does show thumbnails for folders
I have actually made code changes in the config.js to get it working for the special version
But I hear that this issue is being looked at and may be resolved in an upcoming release
viewtopic.php?f=2&t=10627
viewtopic.php?f=2&t=9353
viewtopic.php?f=2&t=9408
viewtopic.php?f=2&t=9416
viewtopic.php?f=2&t=9424
viewtopic.php?f=2&t=9364
viewtopic.php?f=2&t=9497

Locked