7.3 on Linux: Twonkyserver 100% CPU and when scanning

General discussion about the media server. Feature requests. Hints, tips and tricks.
Locked
BenF
Posts: 5
Joined: Mon Nov 22, 2010 1:46 am
AV Hardware: Phillips Streamium; Sony KDL37W5500

7.3 on Linux: Twonkyserver 100% CPU and when scanning

Post by BenF » Sun Nov 02, 2014 6:37 pm

I'm running Twonky on a Centos 6.6 box.

Just have upgraded to 7.3 and when rescanning the content directories twonkyserver goes to 100% and the scan does not continue.

The problem directory is one containing H.264 videos (mp4 etc) - a small number of videos are scanned before the process goes to 100% CPU :

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
32287 root 20 0 151m 24m 2524 S 100.0 0.3 326:44.94 twonkyserver

Killing the process, or restarting the server from the GUI doesn't help - twonkyserver restarts but goes to 100% CPU again.

Anyone else seen this, or have any suggestions ?

User avatar
phibertron
Posts: 1566
Joined: Sun Jan 30, 2011 5:52 pm
AV Hardware: Hardware
========
WHS - HP Ex495
PS3
XBOX 360
iTouch - Gen 2 and Gen 3
PSP - 3000

Encoders
========
Handbrake
x264
ffmpeg
mencoder

Tagging
======
mp3tag

Re: 7.3 on Linux: Twonkyserver 100% CPU and when scanning

Post by phibertron » Mon Nov 03, 2014 3:21 pm

I would first try and see if you can identify what specific media item is causing the issue
and see if you can move it out of the share
Or
I would try and go back to 7.2.8
viewtopic.php?f=2&t=10627
viewtopic.php?f=2&t=9353
viewtopic.php?f=2&t=9408
viewtopic.php?f=2&t=9416
viewtopic.php?f=2&t=9424
viewtopic.php?f=2&t=9364
viewtopic.php?f=2&t=9497

Locked