Problem with 4.4.9 and playlists

General discussion about the media server. Feature requests. Hints, tips and tricks.
Locked
sektoderselters
Posts: 8
Joined: Sat Mar 29, 2008 6:33 pm
AV Hardware: Server: Twonky MediaSerrver on a Linksys NSLU2 unslung'ed.
Clients: Terratec Noxon, SoundBridge, Denon AVR 4306, PS3

Problem with 4.4.9 and playlists

Post by sektoderselters » Sun Oct 12, 2008 10:41 am

Hi folks,

I have a problem concerning playlists. I've got 40 tracks in a winamp-created-40-tracks playlist (*.pls) but when opening this file
(i.e. on a soundbrigde) there are only 20 left. What am I doing wrong?

cheers

sektoderselters
Posts: 8
Joined: Sat Mar 29, 2008 6:33 pm
AV Hardware: Server: Twonky MediaSerrver on a Linksys NSLU2 unslung'ed.
Clients: Terratec Noxon, SoundBridge, Denon AVR 4306, PS3

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by sektoderselters » Sun Oct 12, 2008 2:51 pm

ok, some news on that,

it seems to me that the server has it's issues with the german ä,ü,ä & ß. Obviously playlistfiles with that characters won't be "found" in their
directories ...

Does anyone has got a solution an that - would be great.

cheers

riethmueller
Posts: 11
Joined: Fri Oct 03, 2008 12:53 pm
AV Hardware: Twonky on XP + separate fileserver
Synology DS508
Roku M400
Roku M1000; 2xRoku 1001
Pure Sensia
Pure Evoke
Philips WAC7000
Philips WAS7000
Phillips WAK3300
Contact:

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by riethmueller » Tue Oct 14, 2008 8:53 pm

Hi,

I've seen the same issue. The first thing duringafter installation was all predefinated names (upload dir: music instead of Musik, treenames not the contents of the dropdownbox a.s.o.) appears in english and not in german.

In most of previous releases I hadn't this issue.

Tom
Twonky Server (6.0.38) on XP + separate fileserver (Synology DS508); Roku M400; Roku M1000; 2xRoku 1001; Pure Sensia; Pure Evoke; Philips WAC7000; Philips WAS7000; Phillips WAK3300

Hausmeister Heinz
Posts: 3
Joined: Wed Apr 02, 2008 3:36 pm
AV Hardware: QNAP TS-109 with TwonkyVision

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by Hausmeister Heinz » Sun Nov 02, 2008 3:32 pm

...same problem here. It doesn't matter if it's a *.wpl or a *.m3u playlist. Even playlistnames without special german characters are not found. :(

Hausmeister Heinz

Gift
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2008 9:55 pm

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by Gift » Sun Nov 02, 2008 3:41 pm

Same here. After upgrading to 4.4.9 my playlists (m3u) have vanished. They still exist on file, but are not listed by the MediaServer. I just get the Last Played and Most Played lists (which appear to functioning the wrong way around).

It doesn't have anything to do with German characters.

twonkywlhdd
Posts: 1
Joined: Mon Nov 24, 2008 6:45 pm
AV Hardware: ASUS WL-HDD inkl 100GB HDD
AVM FritzBox
EEEPC 901
Desktop-PC
Netgear MP101
NOXON

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by twonkywlhdd » Mon Nov 24, 2008 7:03 pm

Same with me, but not for all *.m3us.

Those who don't work with the 4.4.9 looks like this:
  • #EXTM3U
    #EXTINF:409,01 - Bahnhofskino
    Bahnhofskino.mp3
    #EXTINF:325,02 - Drei Wünsch frei
    Drei Wuensch frei.mp3
    ....
    ....
Those who work don't have anything behind the "#EXTINF:409"
  • #EXTM3U
    #EXTINF:409
    Bahnhofskino.mp3
    #EXTINF:325
    Drei Wuensch frei.mp3
    ....
    ....
:D The TwonkyMediaServer 4.4.7 accept both kinds of m3us.

mphare
Posts: 9
Joined: Tue Nov 29, 2005 3:30 am
Location: Texas
Contact:

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by mphare » Wed Nov 26, 2008 9:51 pm

I just up'd to 4.4.9 and, as you've all pointed out, my Playlists have dissappeared.
I backed off to 4.4.6 and all is well.
No German characters as far as I know.
------------------------------
Mike

GnuPG Key fingerprint = 1AD4 726D E359 A31D 05BF ACE5 CA93 7AD5 D8E3 A876

DJDread
Posts: 1
Joined: Wed Dec 13, 2006 12:56 am

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by DJDread » Sat Dec 13, 2008 7:38 am

Hi,

I just upgraded to 4.4.9 and I am having the same issue. None of my .m3u files were being listed in the saved playlists. After reading this post I went and take a look at the contents of the .m3u files and this is what I have.

C:\MyStreams\DJDread.m3u

#EXTM3U
#EXTINF:-1,DJ Dread@420Club.com : playing mostly marley mon
http://205.234.238.42:5460


I remove the -1 on the second line and the file appears in the saved playlists but it still isnt right. when I select it in xbox it says unknown instead of the station name although it does play the stream.

Any fix for this yet. they were working fine with 4.4.6 or 4.4.7 whatever I was running an hour ago.

peace,

KoMa666
Posts: 15
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:32 pm
AV Hardware: TwonkyMedia 4.4.9
PS3 -V2.53
XMBC - CVS16371

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by KoMa666 » Sun Dec 14, 2008 1:45 pm

Hi,

I've reported this to the support and they answered that this is a known issue and will be fixed in the next release ...

Okay, now word about when this fix will be released.

KoMa666

KoMa666
Posts: 15
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:32 pm
AV Hardware: TwonkyMedia 4.4.9
PS3 -V2.53
XMBC - CVS16371

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by KoMa666 » Mon Dec 22, 2008 3:50 pm

Hello,

over 1000 views and no solution ...

I don't know if I'm the only one who thought that PV should stop working on this creepy new layout and solve this problem ...

In my case, it's the same ... When removing the EXTINF and EXTINFUTF8 line from the M3U, the playlistis shown, but I can't play anything.

KoMa666

KoMa666
Posts: 15
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:32 pm
AV Hardware: TwonkyMedia 4.4.9
PS3 -V2.53
XMBC - CVS16371

Re: Problem with 4.4.9 and playlists

Post by KoMa666 » Mon Dec 22, 2008 7:51 pm

Hi,

I have to correct the last post: After removing the EXTINF - lines the playlists are working fine.

It seems that the problem is this EXTINF line ... German characters like äöü or ß are not the problem.

KoMa666

Locked