Media Server Running Not Found Ubuntu by devices

General discussion about the media server. Feature requests. Hints, tips and tricks.
Post Reply
poliver
Posts: 1
Joined: Wed May 06, 2009 2:16 pm
AV Hardware: PS3, KISS DP-600, Philips Streamium SL400i, Quad Core 4GB RAM 320GB hard Ubuntu Server with Twonky 5.0.61

Media Server Running Not Found Ubuntu by devices

Post by poliver » Wed May 06, 2009 2:51 pm

I have installed Twonky 5.0.61 on Ubuntu, it is working fine I can access the admin page etc, but none of my media devices can connect to it unless I restart the server, this allows a 5 minute window when it can be accessed.

At the moment it is Bind to 127.0.0.1 and my network address, is there any way I can remove the bind for 127.0.0.1 to see if this resolves the issue?

This option appears not to be available on this version.

Any help is much appreciated.

RG1
Posts: 73
Joined: Sat May 02, 2009 1:42 am
AV Hardware: Philips Streamium WAC 7500
Philips Streamium WAS 7500
Philips Streamium WAC 6050
Philips Streamium NP 2900

Re: Media Server Running Not Found Ubuntu by devices

Post by RG1 » Thu May 07, 2009 11:28 am

Hi,
you can configure this in the twonkymedia-server.ini (file name for linux is the same like for windows) wich is lokated in /twonky/resources. The file has a section that starts with #ip and in the next line after this you can put ip=your-ip ( for example ip=192.168.1.1). After restart of twonky the ip of the loopback interface is not used any more ( you can check that on web ui).

Post Reply