Media Server not finding some files

General discussion about the media server. Feature requests. Hints, tips and tricks.
Post Reply
braunmiller
Posts: 4
Joined: Wed Jun 06, 2007 4:02 pm

Media Server not finding some files

Post by braunmiller » Sun Oct 25, 2009 11:39 am

Hi,

I just upgraded from 4.4.9 to 5.0.68 on linux and noticed that quite a number of video files don't seem to be recognized anymore. To me it doesn't seem to be a directory issue as other video files within the same directory are added to the twonky database without problem. Did Twonky change it's mechanism of detecting valid files between version 4.4.9 and 5.0.68?

Regards,
Andreas

NathanL
Posts: 1
Joined: Wed Nov 04, 2009 8:58 pm
AV Hardware: XBOX360, WD My Book WhiteLight II 1TB

Re: Media Server not finding some files

Post by NathanL » Wed Nov 04, 2009 9:02 pm

I second this, I'm using a WD My Book WhiteLight II - TwonkyServer 5.1, files were showing before I did a firmware upgrade, now they aren't visible, when I rename to mpg/mpeg from avi it makes no difference - the videos in question came from youtube as mp4.

Anyone else experiencing this?

N

san
Posts: 65
Joined: Fri Sep 25, 2009 1:57 pm
AV Hardware: WD My Worldbook (WhiteLight Edition)
Location: Center Italy

Re: Media Server not finding some files

Post by san » Thu Nov 05, 2009 1:51 pm

You have to rebuild the directory from the twonky menu
rebuild directory

also reset device in menu

and restart the server

if you want you can try also:

open a ssh connection with putty software, enter in WD unix promp as root pwd welc0me type this:

/twonky/twonkymedia.sh stop (this force to stop tms)
/twonky/twonkymedia.sh start (this force to start tms)

sante

san
Posts: 65
Joined: Fri Sep 25, 2009 1:57 pm
AV Hardware: WD My Worldbook (WhiteLight Edition)
Location: Center Italy

Re: Media Server not finding some files

Post by san » Thu Nov 05, 2009 1:54 pm

and also
set in tms web menu the option to automatic re read directory to 1 instead of -1

san
Posts: 65
Joined: Fri Sep 25, 2009 1:57 pm
AV Hardware: WD My Worldbook (WhiteLight Edition)
Location: Center Italy

Re: Media Server not finding some files

Post by san » Thu Nov 05, 2009 1:58 pm

sorry for the chat like mode of my posts,
but othe important think fo white light edition is to upgrade installing over the original provided release the

mss2 not supported version

http://www.twonkyforum.com/unsupported/ ... 5.0.68.zip

the version for blu ring wd mybook

Linux ARM little endian glibc 2.2.5

NOT work properly on white light edition

sante

mikem4600
Posts: 1
Joined: Sun Nov 15, 2009 2:32 am
AV Hardware: WD MyBookWorld 2TB, PS3, Xbox 360, Sony Bravia KDL-32V5500
Location: Athens, Greece

Re: Media Server not finding some files

Post by mikem4600 » Sun Nov 15, 2009 2:36 am

Hi all,

I upgraded my WD MyBookWorld to firmware 01.01.14 which upgrades Twonky Media Server to version 5.1 and I experience the same issue with some .avi files. Rescanning the folders, rebuilding the DB and resetting the configuration has not resolved this issue. Has anyone been able to resolve this?

Thanks

san
Posts: 65
Joined: Fri Sep 25, 2009 1:57 pm
AV Hardware: WD My Worldbook (WhiteLight Edition)
Location: Center Italy

Re: Media Server not finding some files

Post by san » Tue Nov 17, 2009 1:07 pm

we re waiting for 5.1.1 that solve most of the issues,
meantime you can downgrade to 4.4.18 ver
to install it you can follow this thread

http://www.twonkyforum.com/viewtopic.php?f=2&t=7082

Twonky-Rene

Re: Media Server not finding some files

Post by Twonky-Rene » Mon Nov 23, 2009 11:35 am

braunmiller wrote:Hi,

I just upgraded from 4.4.9 to 5.0.68 on linux and noticed that quite a number of video files don't seem to be recognized anymore. To me it doesn't seem to be a directory issue as other video files within the same directory are added to the twonky database without problem. Did Twonky change it's mechanism of detecting valid files between version 4.4.9 and 5.0.68?

Regards,
Andreas
Hi Andreas (and others having similar problem),

if you have a specific file that is not working for you with TwonkyMedia server, we need your help to fix that. Specifically container formats, like AVI files, have tons of possible combinations. If you can provide the failing file to us we can and will address the problem. So, please contact either support or send me a PM in the forum.

Thank you,

René

nathan_h
Posts: 14
Joined: Thu Feb 04, 2010 8:08 am
AV Hardware: Oppo 83, Xbox 360, Squeezebox

Re: Media Server not finding some files

Post by nathan_h » Wed Feb 10, 2010 6:47 pm

Did you resolve this problem? I appear to have the same issue. The trial version worked fine for scanning, but then I purchased and installed 5.1.2, it now doesn't find all the files (or does but bombs out due to errors).

Post Reply