Install on Terastation Pro

Other OS or NAS discussions
Post Reply
flyfishin4trout
Posts: 2
Joined: Thu Jan 31, 2008 7:12 am

Install on Terastation Pro

Post by flyfishin4trout » Thu Jan 31, 2008 7:16 am

Upgraded firmware success. Run installer for Terastation Pro and success. Reboot NAS and cannot access the twonky pages at ip:9000. I have uninstalled and reinstalled. Any ideas would be great. I would really love for this to work. Thanks :?:

flyfishin4trout
Posts: 2
Joined: Thu Jan 31, 2008 7:12 am

Post by flyfishin4trout » Fri Feb 01, 2008 6:00 am

I have tried every version of the terastation software and it still wont allow me access via hostip:9000

I have tried installing from vista and from xp. No firewalls. Any ideas would be great. TIA

Lardspice
Posts: 2
Joined: Sat Feb 09, 2008 10:44 am

Me Too

Post by Lardspice » Sat Feb 09, 2008 10:59 am

FlyFishing

Did you manage to solve your issue with the Terastation Pro? I have exactly the same issue...

If you solved it please can you share your fix..

Thanks

Swifty
Posts: 1
Joined: Wed Feb 13, 2008 3:28 pm

Post by Swifty » Wed Feb 13, 2008 3:42 pm

Hallo...

ich hatte das gleiche Problem, konnte es jedoch lösen.

Ich habe die Terastation Pro (PPC). Das entsprechende Instalationskit (PPC) von Twonky funktionierte jedoch nicht. Es legte keine Verzeichnisse auf der Terastation an. So habe ich probeweise die Version für den ARM-Prozessor instaliert ... siehe da, die Verzeichnise wurden angelegt, jedoch lief diese Twonky-Version aus verständlichen Gründen nicht auf dem Gerät. Daher habe ich alles wieder deinstaliert und folghendes ausprobiert:

1. Instalationspaket für ARM-Prozessor heruntergeladen und auf meinen Computer extrahiert.
2. Instalationspaket für PPC-Prozessor heruntergeladen und in ein anderes Verzeichnis auf meinem Computer extrahiert.
3. Aus dem Paket für den PPC-Prozessor die Dateien "twonkymediaserver", "twonkymedia" und den gesamten Inhalt des Verzeichnisses "Plugins" in das entpakte Instalationspaket für den ARM kopiert und dabei die vorhandenen Dateien überschrieben.
4. Instalation gestartet ...

siehe da es funktionierte ... und läuft auch heute noch ... :lol:

Gruß

Swifty

PS: sorry aber mein englisch ist nicht so gut, als dass ich das o.g. in englisch beschreiben könnte ...

Phil72
Posts: 10
Joined: Mon Feb 25, 2008 5:30 pm
AV Hardware: Terastation Live
Twonkymedia server
Archos TV+ client

Re: Install on Terastation Pro

Post by Phil72 » Tue Feb 26, 2008 9:59 am

afaik, installer does not put an autostart script in case of reboot.

beddo
Posts: 2
Joined: Sun Mar 16, 2008 5:13 pm
AV Hardware: Kiss 1600
Terastation Pro V2

Re: Install on Terastation Pro

Post by beddo » Sun Mar 16, 2008 5:31 pm

afaik, installer does not put an autostart script in case of reboot.
Actually it does, it just doesn't work.

The installer created:
/etc/init.d/twonky

Code: Select all

#!/bin/sh
route add -net 224.0.0.0 netmask 240.0.0.0 dev eth0

cd /mnt/array1/twonky
/mnt/array1/twonky/twonkymedia &
It then dropped this at the end of /etc/init.d/rcS:

Code: Select all

exec_sh /etc/init.d/twonky
If you log in and run /etc/init.d/twonky the server starts fine.

The correct way to get things to autostart on the TS Pro2 is not to drop its own line in apparently. I did the same to get Twonky autostarting as per the instructions to get sshd autostarting.

In /etc/init.d/rcS search for:

Code: Select all

echo "** step3 **"
for cmd in diskmon.sh drivecheck.sh atalk.sh ftpd.sh httpd.sh smb.sh clientUtil_servd.sh lsprcvd.sh daemonwatch.sh cron.sh checkconfig.sh sshd.sh 
do
        exec_sh $cmd
done
Simply put in twonky:

Code: Select all

echo "** step3 **"
for cmd in diskmon.sh drivecheck.sh atalk.sh ftpd.sh httpd.sh smb.sh clientUtil_servd.sh lsprcvd.sh daemonwatch.sh cron.sh checkconfig.sh sshd.sh twonky
do
        exec_sh $cmd
done
You might also want to delete/comment out the line that the twonky installer added just in case at some point that updates and starts working. No point in having it start twice!. Should be right at the bottom:

Code: Select all

#exec_sh /etc/init.d/twonky
Save and reboot the TS. Voila, autostarting Twonky Services.

Post Reply