How can I set up seperate folders for TV & Movies

Other OS or NAS discussions
Post Reply
flashyphotos
Posts: 2
Joined: Sun Oct 11, 2009 10:54 pm
AV Hardware: PS3 - QNAP TS-410 6Tb NAS - Pioneer 50" Plasma

How can I set up seperate folders for TV & Movies

Post by flashyphotos » Sun Oct 11, 2009 10:58 pm

How to Set up Multiple Seperate Folders for TV / Movies on a NAS (Qnap TS-410) streaming to a PS3?

I have a Qnap TS-410 6Tb Server, running Twonky 4.4

This has 2 Folders on it 1 for TV and 1 for Movies

This streams to a PS3 to play the media

The problem I have is that all the media appears as a single folder in the PS3 Video section,. I really need to try and seperate TV from Movies, any help setting this would be appreciated,

Having come from XBMC it was so easy to specifiy but I just cant seem to get my head round the menus and Trees in this.

Help appreciated

PeeBee
Posts: 392
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:16 pm
AV Hardware: Buffalo LS Pro; PS3; Samsung LE37B650

Re: How can I set up seperate folders for TV & Movies

Post by PeeBee » Sun Oct 11, 2009 11:30 pm

Just set up a Folder navigation tree on the Twonky Config pages then when you navigate by Folder on the PS3 you should see TV and Movies as your top level folders.

PB
Samsung LE37B650T2WXXU; Liteon 5055GDL+ HDD/DVD Recorder; Playstation 3; Iomega Screenplay HD 500GB; Buffalo Linkstation Pro LS-320GL (running Twonky 6.0.30, SqueezeBox Server 7.6 and acting as a Print Server)

flashyphotos
Posts: 2
Joined: Sun Oct 11, 2009 10:54 pm
AV Hardware: PS3 - QNAP TS-410 6Tb NAS - Pioneer 50" Plasma

Re: How can I set up seperate folders for TV & Movies

Post by flashyphotos » Mon Oct 12, 2009 8:46 am

Hi

THanks, that is what I have tried

But I get on the PS3

Under Video - FOLDER
ALL

Click Folder and it just shows the TV & Movies all in alphabetical order.

I still Cannot Get

UInder VIdeo - MOVIES
TV
ALL

Not sure what I am missing, there must be some way to do this

PeeBee
Posts: 392
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:16 pm
AV Hardware: Buffalo LS Pro; PS3; Samsung LE37B650

Re: How can I set up seperate folders for TV & Movies

Post by PeeBee » Mon Oct 12, 2009 7:13 pm

Does it look the same when you use the Twonky Media Browser (http://<your-ip>:9000/webbrowse)?

For Videos on mine I have one node called Folder of type Folder and the Media Browser shows:

-ALL-
1st folder name
2nd folder name etc
1st file in top level folder
2nd file in top level folder etc

I'll try and see how that looks on my PS3 later, also on my Samsung TV, but I'm sure it will be the same as the browser.

PB
Samsung LE37B650T2WXXU; Liteon 5055GDL+ HDD/DVD Recorder; Playstation 3; Iomega Screenplay HD 500GB; Buffalo Linkstation Pro LS-320GL (running Twonky 6.0.30, SqueezeBox Server 7.6 and acting as a Print Server)

PeeBee
Posts: 392
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:16 pm
AV Hardware: Buffalo LS Pro; PS3; Samsung LE37B650

Re: How can I set up seperate folders for TV & Movies

Post by PeeBee » Mon Oct 12, 2009 7:36 pm

Just checked on my TV and PS3 and it displays just as I expected, and as per my last post.

My PS3 has FW v3.00.

My ini file entry for Videos is:

# Video node 1
videonode1=Folder,%PATH

all others are empty.

PB
Samsung LE37B650T2WXXU; Liteon 5055GDL+ HDD/DVD Recorder; Playstation 3; Iomega Screenplay HD 500GB; Buffalo Linkstation Pro LS-320GL (running Twonky 6.0.30, SqueezeBox Server 7.6 and acting as a Print Server)

teros
Posts: 9
Joined: Sat Mar 15, 2008 3:15 pm
AV Hardware: MYBOOKWORLD EDITION
XBOX360

Re: How can I set up seperate folders for TV & Movies

Post by teros » Sat Apr 17, 2010 6:50 am

Hey,

Looking through twonkyvision-mediaserver.ini i can't actually see anywhere a video node 1 would go? So would i list by folder and do the following?

# Movies node
videonode1=Folder,%PATH ##Putting dirs in

###Episodes node
videonode1=Folder,%PATH ##Putting dirs in

Just Wondering didn't ever actually think to edit this before to do everything...




Looking through the # Video node 1
videonode1=Folder,%PATH
PeeBee wrote:Just checked on my TV and PS3 and it displays just as I expected, and as per my last post.

My PS3 has FW v3.00.

My ini file entry for Videos is:

# Video node 1
videonode1=Folder,%PATH

all others are empty.

PB

Post Reply